E-Dergi Oku 

Kazananlar Belirlendi

Kazananlar Belirlendi

26 Nisan 2018 | ÇATI CEPHE MALZEME ÖDÜLLERİ3.276 kez okundu

'Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2017'de ODE, DYO, Knauf ve Eryap; 'Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2017'de ise Knauf Insulation, Nuh Panel, Trakya Cam ve Alaz Ahşap firmaları ödüle hak kazandılar...

Yalıtım dergisi tarafından 15.’si düzenlenen “Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri” ile Çatı ve Cephe dergisi tarafından 7.’si organize edilen “Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri”nin kazananları, 26 Nisan 2018 günü Mercure İstanbul Altunizade’de gerçekleştirilen Seçici Kurul toplantısında belirlendi. Toplantıda sonuçlara yüzde 30 etki eden okur oyları değerlendirildi ve ardından Seçici Kurul Üyeleri oy kullandı. Her iki organizasyonun ödül töreni ise 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü, Saat 14.30’da Yapı İstanbul Fuarı (TÜYAP Fuar Merkezi, Karadeniz Salonu)’nda düzenlenecek.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2017
Yılın Yatırımı: ODE Eskişehir Üretim Tesisi / ODE Yalıtım A.Ş.
Yılın Isı Yalıtım Ürünü: Dyotherm Isolteco 110 Hibrid Teknoloji Isı Yalıtım Ürünü
Yılın Yangın Yalıtım Ürünü: Knauf Jetgips Fire Yangına Dayanıklı Alçı Sıva
Yalıtım Sektörüne Katkı Özel Ödülü: Eryap Grup

Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2017
Yılın Çatı Kaplama Malzemesi/Sistemi: Urbanscape Yeşil Çatı Sistemi / Knauf Insulation
Yılın Çatı Sistem Bileşeni: Renoboard / Nuh Panel
Yılın Cephe Malzemesi/Sistemi: Şişecam Temperlenebilir Boyalı Cam / Trakya Cam
Yılın Cephe Sistem Bileşeni: Technowood Kayar Katlanır ve Sabit Panjur Sistemleri / Alaz Ahşap Teknolojileri

İSMAİL CEYHAN: “DEMOKRATİK KATILIM İÇİN MİNNETTARIZ”
Açılış konuşmasını B2B Medya Genel Müdürü İsmail Ceyhan’ın yaptığı ilk toplantı olan Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kuruluna yüze yakın Kurul Üyesi katıldı. 

Ceyhan, bu sene 15.’si düzenlenen organizasyona iştirak eden katılımcı firmaları ve Seçici Kurul üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasında, “Her iki ödül organizasyonumuzda adaylar önce dergilerimizde ilan edildikten sonra bir süre okur oylaması yapılıyor. Okur oylamasının ardından, her sene ana gövdesi aynı olmakla birlikte, yenilenen ve güncellenen, siz değerli sektörün kanaat önderlerinin bir araya geldiği Seçici Kurul toplantısını organize ediyoruz. Bu toplantıda okur oylaması sonuçlarını yüzdesel olarak sizlere sunuyoruz. Okur oylamasının sonuçları, kazananı belirlemede yüzde 30 etkiye sahip. Seçici Kurulun değerli oyları bu sonucu regüle edebiliyor. Seçici Kurul oyları yüzde 70 çarpan etkisine sahip. Bu iki sonuç toplanıyor ve bir müşahit huzurunda bu salonda ilan ediliyor... Her sene yine zikrettiğim gibi, üzerine titrediğimiz bir husus var. Bu ödüller, sektör dergilerinin çok da cesaret edemedikleri bir organizasyon. Doğası gereği siz de takdir edersiniz ki, aslında çoğu aday, dergilerimizin ana gelirlerini oluşturan reklam verenlerimiz. Bu, dergi açısından çok riskli bir durum. Ama ben huzurlarınızda, gerek yalıtım sektörünün gerek çatı ve cephe sektörünün değerli firmalarına, gösterdikleri demokratik katılım, anlayış, medeni cesaret, rakibini oylayabilme, tolere edebilme anlayışı için minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Çok şükür bugüne kadar bir ‘kaza’yla karşılaşmadık. Anlayışınız ve katkılarınız için teşekkürler. Bütün adayları tebrik ediyorum ve adaylık sürecinde çaba gösteren, bunu bir pazarlama unsuru olarak değerlendiren firmaların başarılarını tebrik ediyorum...” ifadelerini kullandı.

MÜŞAHİT OLARAK BULUT UZUN SEÇİLDİ
Ceyhan’ın konuşmasının ardından, her iki Seçici Kurul oylamasında oyların toplanması ve sayımında görev alacak müşahit olarak, geçen yıl YSBÖ kapsamında “Yılın Profesyoneli” seçilen Bulut Uzun belirlendi. Toplantı, Kurul’a katılamayan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yapı Fiziği Derneği Başkanı Prof. Dr. Gül Koçlar Oral’ın yazılı mesajının Seçici Kurul üyeleriyle paylaşılmasıyla devam etti.

PROF. DR. GÜL KOÇLAR ORAL: “YALITIM, EN ÖNEMLİ DAYANAK OLUYOR”
Prof. Dr. Gül Koçlar Oral’ın mesajında şu ifadeler yer alıyordu: “Yalıtım Dergisi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurul toplantısının uzun soluklu olarak sürdürülebilmesi, yalıtım sektörünün öneminin günden güne daha iyi anlaşıldığının bir göstergesi... Günümüzde sağlıklı, konforlu, kaliteli yapıları gerçekleştirme isteğine bağlı olarak ısı, ışık, ses, yangın gibi kontrol sistemleri, enerji denetimi, alternatif enerji kaynakları, sürdürülebilirlik konularının ön planda olması; ısı, su, nem, ses, yangın yalıtımı konularını da ön plana çıkarmakta, bu konuda geliştirilen çözümler büyük önem taşımaktadır. Özellikle enerji kaynaklarının kıt ve tükenebilir oluşu, artan maliyetleri enerji harcamalarının minimizasyonunu zorunlu kılmaktadır. Diğer taraftan, bilimde gerçekleşen paradigma değişimleri hayatın bütünü üzerindeki anlayışları da etkilemekte, geleneksel uygulamalar, yerlerini çağdaş uygulamalara bırakmakta, dolayısıyla enerji ve maliyet etkin çağdaş çözümler araştırılmaktadır. Bir taraftan sağlıklı, konforlu sürdürülebilir ve yaklaşık sıfır enerjili binaların tasarımına doğru yönelirken, bir taraftan da mevcut yapı stoğunun iyileştirme çalışmalarında ‘Yalıtım’ en önemli dayanak olmaktadır. Bu bağlamda yalıtım sektörü, yalıtım bilincinin geliştirilmesiyle ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biridir. Yalıtım sektörü firmaları, paydaşları ile bilimsel çözümler de üretebilen büyük bir sektördür. Yalıtım sektöründe iletişim faaliyetleri ile bilgilendirme, bilinçlendirme talep oluşturmayı hedefleyen Yalıtım dergisinin düzenlediği bu toplantı, sektördeki paydaşları biraraya getirme ve güncel ürünleri tartışma olanağını sağlamaktadır”.

Paylaşımcı bir yapı
“Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nin temel amacı, gerek gelişmiş ülkelerde, gerek ülkemizde gelişmiş bir endüstri olan yalıtım sektörünün bilinirliğinin artırılarak, gelişiminin sağlanmasıdır. Gelişim için rekabet de kuşkusuz gereklidir. Bu açıdan en iyi ürün ile fark edilmek, kayıtlara geçmek ve başarının ödüllendirilmesi süreci, insanın içindeki kazanabilme heyecanı ile rekabet duygusunu ön plana çıkaran en temel süreçlerden birisidir. Diğer bir deyişle, iyi olanın kazandığı, kazanmasının fazlasıyla istendiği bir süreçtir. Bu sürecin sonunda ödül almak kadar birleştirici, paylaşımcı bir yapının bir parçası olarak sürece katılmak da çok önemlidir. Bu açıdan, başta yalıtım sektörünün gelişmesi, kamuoyunun yalıtım konusunda bilinçlendirilmesi ve yalıtım sektörünün pazarlama iletişimi çalışmalarına önemli katkı sağlayan B2B Medya’ya, yapı ve yalıtım sektörünün öncü kuruluşlarına ve birlikteliğe güç katan herkese çok teşekkür eder, tüm sektör çalışanlarını kutlarım. Kazanılacak ödüllerin daha büyük hedefler için motivasyonu artırmasını temenni ederim”.

Prof. Dr. Gül Koçlar Oral’ın ardından adayların tanıtımlarına geçildi ve sonrasında Seçici Kurul Üyeleri oylarını kullandılar.

ÇATI VE CEPHE MALZEMELERİ ÖDÜLLERI’NIN KAZANANLARI DA BELİRLENDİ
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurul toplantısının ardından Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nin Seçici Kurul toplantısına geçildi. Kurul toplantısının açılış konuşmasını B2B Medya Yayın Yönetmeni Sertaç Aytaç yaptı. 

Aytaç konuşmasında, “Bu sene, uzun zamandır Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nin açılış konuşmalarında söz alan İTÜ Mimarlık Fakültesi’nin değerli hocalarından Prof. Dr. Nil Türkeri, mazeretlerinden dolayı maalesef aramızda olamayacaklar. Prof. Türkeri’nin yazılı mesajını sizlere birazdan aktaracağız. Fakat öncesinde, Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri ile ilgili, çok da zamanınızı almadan bir-iki konuya değinmek istiyorum. Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri, 2006 yılında yayın hayatına başlayan Çatı ve Cephe dergisinin, sektöre bir katma değer ve bir pazarlama argümanı yaratma, inovatif ürünleri ödüllendirme amacıyla bu sene 7.’sini düzenlediği bir etkinlik. 2011 yılından beri organize ettiğimiz etkinlik, bildiğiniz gibi ‘Çatı’ ve ‘Cephe’ olarak iki ana başlıkta ve her iki başlığın altında ikişer olmak üzere dört kategoride düzenleniyor. ‘Çatı’ başlığı altında ‘Yılın Çatı Kaplama Malzemesi/Sistemi’ ve ‘Yılın Çatı Sistem Bileşeni’; ‘Cephe’ başlığı altında ise ‘Yılın Cephe Malzemesi/Sistemi’ ve ‘Yılın Cephe Sistem Bileşeni’ ödüle hak kazanıyor. Bu yılki organizasyona kompozit panelden çatı penceresine ve sürme sistemlere kadar yirmiye yakın ürün dahil oldu. Çatı ve Cephe Dergisi okurları, 2 Nisan-24 Nisan 2018 tarihleri arasında oy kullandılar. Bu oyların sayısı üç bini geçti. Yaklaşık bir aydır devam eden okur oylaması sonuçlarını ekrandan ve elinizdeki kitapçıklardan görebilirsiniz. Dikkat edeceğiniz üzere oylar birbirlerine çok yakın... Bu da sizin kullanacağınız oyların değerini bir kez daha artırıyor. Dolayısıyla okur oylarını ve adayları inceledikten, aday tanıtımlarını izledikten sonra hakkaniyetle ve bilinçli bir şekilde oy kullanacağınızı tahmin ediyoruz. Ödüller 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Yapı İstanbul 2018 Fuarı’nda düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek. Hepinizi o törene de beklediğimizi belirtmek isteriz. Buradan tüm katılımcı firmalara, siz Seçici Kurul Üyelerine ve okurlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz...”

PROF. DR. AYŞE NİL TÜRKERİ: “BİLGI ÜRETME, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞİR”
Aytaç, konuşmasının ardından bu sene rahatsızlığından dolayı aramızda bulunamayan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve İTÜ FBE Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Program Koordinatörü Prof. Dr.Ayşe Nil Türkeri’nin yazılı mesajını Seçici Kurul Üyeleriyle paylaştı. Türkeri’nin mesajında şu ifadeler yer alıyordu: “Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nin amacı tasarım, üretim, tespit-montaj, performans, bakım-onarım, geri dönüşüm gibi yaşam döngüsü süreçlerinde karşılaşılan sorunlara çözüm geliştiren çatı ve cephe bileşen-sistemlerini sektöre tanıtmak ve çözüm geliştirme sürecinde verilen emeğe dikkat çekmektir. Son 7 yıldır bu amacı başarıyla yerine getiren bu etkinlik şunu ortaya koymuştur: Ülkemizde çatı ve cephe firmaları, ‘çözüm odaklı’, ‘yenilikçi’ ve ‘dünya eğilimlerini takip eden’ firmalardır”.

“Son yıllarda dünyadaki eğilimler ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Çevreye uyum sağlamak’ idi. Bugün ise en önemli eğilim ‘Güvenilirlik’tir. Sürdürülebilir çatı ve cephe sistemleri, yaşam döngüsü boyunca doğal kaynakları etkin kullanan, doğal çevreyi koruyan ve çevreye uyum sağlayan sistemlerdir. Ülkemizde, sürdürülebilir çatı ve cephe bileşen ve sistemleri bulunmakta ve Çatı ve Cephe Dergisi tarafından ödüllendirilmektedir. Güvenilir çatı ve cephe sistemleri ise hasara neden olan kusur oluşmadan performansını kendisinden beklenilen süre boyunca koruyan; örneğin, bina hizmet ömrü boyunca su sızdırmayan çatı ve cephe sistemidir. Sistemin güvenilir olması için performansını ilk gün gibi koruyabilmesi, yani bakım-onarımı yapılması, bunun içinde çatı ve cephe sistem bileşenlerinin bakım-onarım bilgilerinin bulunması gerekmektedir. Bugün, ülkemizde, çatı ve cephe sistemlerindeki hasarlar incelendiğinde maalesef çatı-cephe bileşen ve sistemlerinin, örneğin 15 yıl sonraki performanslarının ne olacağının başında bilinmediği, bu nedenle bakım-onarım ile ilgili bilgilerin henüz yeterli düzeyde olmadığı anlaşılmaktadır...”

BİLGİ, SEKTÖRE AKTARILMALI
“Bilgi üretme, üniversite-sanayi işbirliği sonucunda gerçekleşir. Bugün çatı ve cephe sistemleriyle ilgili bilgi üretmek için İTÜ Mimarlık Fakültesi çatısı altında eş danışmanı olduğum geniş kapsamlı bir bilimsel araştırma projesi yürütülüyor. Üretilen bilginin sektöre aktarılması gerekiyor. Geçen yıl İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında ülkemizde bir ilk olan Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı kuruldu. Bugün Program ilk mezunlarını verecek. Kısaca, üniversite ve sanayi işbirliği ve ortak eylemlerinin amacı, sektör çalışanlarına ve/veya bu alanlarda çalışmak isteyenlere güncel ve evrensel, kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmak ve ülkemizde enerji etkin, sürdürülebilir, güvenilir ve güçlü kimliğe sahip binalar üretilmesini sağlamaktır. Bu amaca hizmet eden siz çatı ve cephe sektörünün öncü firmalarına ve sektördeki gelişmeleri göstererek emeği ödüllendiren B2B Medya’ya çok teşekkür ediyor, adaylara başarılar diliyorum”.

Prof. Dr. Türkeri’nin mesajının ardından Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2017’nin aday tanıtımları gerçekleştirildi ve Seçici Kurul Üyeleri oy kullandılar. Toplantı, sonuçların açıklanmasıyla son buldu.


 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2024 Sahiplerini Buldu

B2B Medya / Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. Editörler Kurulu, 22 Mart 2024 Cuma günü toplandı. Yapılan değerlendirmeler ve aday firmalarla yapılan isti...
4 Nisan 2024

Kalekim Dekoratif Duvar Tasarımına Yeni Bir Soluk Getiriyor

Kalekim'in yeni markası Visuelle'in lansmanı Fairmont Quasar İstanbul'da gerçekleştirdi....
19 Kasım 2021

HEG Gıda Balıkesir Kampüsü

Birbirinden farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki ...
12 Ağustos 2021

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2024 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.