11 Haziran 2024 | HABERLER | 817 kez okundu |
MAPEI’nin organize ettiÄŸi Sürdürülebilir Kent BuluÅŸmaları’na bir yenisi daha eklendi. Ankara’da gerçekleÅŸtirilen toplantıda Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli, Mapei Türkiye Yapı Grubu Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Yöneticisi Haluk Tekin ve Mimar Nevzat Sayın yapısal mimaride sürdürülebilirlik üzerine konuÅŸmalar gerçekleÅŸtirdi.
"Sürdürülebilir kentler için yenilikçi uygulamalar" konulu toplantıda yapısal güçlendirme ve sektördeki yenilikler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
SürdürülebilirliÄŸin çevresel deÄŸil toplumsal bir sorun haline geldiÄŸini belirten Mimar Nevzat Sayın yapıları bu anlamda hareket ederek inÅŸa etmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.
MAPEI, Ankara’da Belediye, Ä°nÅŸaat, Oda ve Derneklerle BuluÅŸtu
Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli ve Mapei Türkiye Yapı Grubu Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Yöneticisi Haluk Tekin ve Mimar Nevzat Sayın’ın sunumlarını paylaÅŸtığı toplantıya inÅŸaat mühendisleri, mimarlar, sivil toplum kuruluÅŸları üyeleri, belediye yetkilileri ve basın mensupları katılım saÄŸladı. YoÄŸun ilgi gösterilen toplantıda yapısal mimaride sürdürülebilirliÄŸin yanı sıra Mapei’nin sürdürülebilir ürünleri ve yapısal güçlendirme çözümleri hakkında da bilgiler verildi.
Mapei’nin temelden çatıya her türlü ihtiyaç için benzersiz ürün yelpazesi sunduÄŸunun altını çizen Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, “Ä°nÅŸaat sektörünün her türlü ihtiyacını karşılamak için yapı çözümleri geliÅŸtiriyor, üretimini ve dağıtımını saÄŸlıyoruz. Ä°nÅŸaat sektörüne yönelik ürünler dünyasında en geniÅŸ ürün yelpazesiyle tüm müÅŸterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mapei olarak günümüzde inÅŸaat sektörüne yönelik kimyasal ürünlerin, dolgu malzemelerinin ve yapıştırıcıların üretiminde dünya lideriyiz. 20 ülkede 32 AR-GE merkezi olan Mapei’nin, Milano’daki Kurumsal AraÅŸtırma Merkezi tarafından koordine edilen 32 ana araÅŸtırma merkezi ve her biri kalite kontrol laboratuvarlarıyla donatılmış 90 üretim tesisi bulunuyor. En iyi ve en yenilikçi çözümleri sunuyor, eko-sürdürülebilir ilkelere göre tasarlıyor, inÅŸa ediyor ve güvenli, dayanıklı ve çevre üzerinde mümkün olan en az etkiye sahip ürünler geliÅŸtiriyoruz. Sertifikalı çevre kredileri satın alarak ürünlerimizin yaÅŸam döngüsü boyunca salınan CO2’nin tamamen telafi edilmesi için çalışıyoruz. Gezegeni korumak bizim için somut bir taahhüttür: yaÅŸam döngüleri boyunca çevre üzerinde daha az etkisi olan çözümler üzerinde çalışıyoruz. Faaliyet gösterdiÄŸimiz bölge ve yerel toplulukların sürdürülebilir kalkınmasına spor, kültür ve çevre odaklı destek giriÅŸimleriyle katkıda bulunuyoruz. Her geçen dün deÄŸiÅŸen ve zorlaÅŸan pazar ihtiyaçları geniÅŸ bir vizyonun yanı sıra her zaman daha fazla yeniliÄŸe ve sürdürülebilirliÄŸe odaklanmayı gerektiriyor. Bu yüzden her gün, dünyanın her köÅŸesinde, binlerce ÅŸantiye Mapei çözümlerine güveniyor” dedi.
Sürdürülebilirlik ve düzenli yapılaÅŸma için kamusal deÄŸil kolektif bir bilinç oluÅŸturmak ÅŸart diye konuÅŸmasına baÅŸlayan Mimar Nevzat Sayın, “1940’lar ve 1950’lerde hızlı kentleÅŸme hareketi beraberinde düzensiz ÅŸehirleÅŸmeyi ve yapılaÅŸmayı getirdi. 1960 ve 1970’ler ise mimarların, mühendislerin kolektif bir bilinçle çalışarak imza projeler bıraktıkları özel bir dönem olarak öne çıktı. 1980’lerdeki toplumsal dönüÅŸüme de baÄŸlı olarak kötü inÅŸaat modelleri öne çıktı ve bugünkü kötü kentleÅŸmenin en büyük sebebi oldu. Bugün bu toplantı vesilesi ile sektörün tüm paydaÅŸlarını sürdürülebilirliÄŸe katkı saÄŸlamak için ortak hareket etmeye davet ediyorum. Bu anlamda Mapei’nin il il dolaÅŸarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi “Sürdürülebilir Kent BuluÅŸmaları” kamuoyunda farkındalık yaratmak için çok deÄŸerli” dedi.
Sürdürülebilirlik ve iklim krizi üzerine toplantıya katılarak deÄŸerli bilgiler paylaÅŸan Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli, küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiÄŸimize vurgu yaparak, krizle mücadele konusunda devletler, ÅŸirketler ve bireyler bazında herkesin gerekli sorumlulukları alması gerektiÄŸine iÅŸaret etti. Gıda israfına da deÄŸinen Sürmeli, dünyada 8 milyar nüfusa raÄŸmen 32 milyar insanı besleyecek hacimde üretim yapıldığını, buna karşın 800 milyon insanın da açlıkla mücadele ettiÄŸini dile getirdi. Aşırı hava olaylarının dünyada her saat 16 milyon dolara mal olduÄŸuna vurgu yapan Bünyamin Sürmeli, her yıl ortalama 9 milyon insanın kirlilik nedeniyle hayatını kaybettiÄŸini ifade etti.
Sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler
Mapei Türkiye Yapı Grubu Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Yöneticisi Haluk Tekin ise Mapei olarak inÅŸaat sektörüne yönelik sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler ile hizmet verdiklerinin altını çizerek çevreci ürünler hakkında kısa bir sunum yaptı. Yapısal güçlendirme hakkında da önemli detaylar vererek ÅŸu açıklamalarda bulundu:
“Her tür zemin, duvar ve kaplama malzemelerinin uygulanması için yapıştırıcı ve tamamlayıcı ürünler üretiminde dünya lideriyiz. Aynı zamanda Mapei olarak su ve ısı yalıtım ürünleri, yapısal güçlendirme ürünleri, özel harçlar, çimento ve beton katkıları, yeraltı inÅŸaatı için ürünler ve beton ve tarihi yapıların restorasyonu gibi yapı endüstrisinde kullanılan diÄŸer kimyasal ürünlerde uzmanlaÅŸtık. 6.000'den fazla üründen oluÅŸan ürün yelpazemiz, tamamen çevreye saygılı üretim tesislerinde üretiliyor.”
R E K L A M