200x200 piksel Reklam Alanı

Çukurova Yalıtım Satış ve Pazarlama Müdürü Kayıhan Korkmaz: "Çalışmalarımız 2016'da Artarak Devam Edecek"

Çukurova Yalıtım Satış ve Pazarlama Müdürü Kayıhan Korkmaz:

28 Mart 2016 | SÖYLEŞİ
61. Sayı (Mart-Nisan 2016)

Geçtiğimiz sene başlattığı yeniden yapılanma sürecinde önemli aşamaları geride bırakan ve bu zaman diliminde yeni ürünler piyasaya sunan, mevcut ürünlerini geliştiren Çukurova Yalıtım'da yaşananlarla ilgili bilgiyi Çukurova Yalıtım Satış ve Pazarlama Müdürü Kayıhan Korkmaz'dan aldık... Korkmaz, "Sektörde uzun yıllar yer almak istiyoruz. Çalışmalarımız 2016'da da yoğun şekilde devam edecek" diyor...

Çatı ve Cephe: Çukurova Yalıtım hakkında bilgi alabilir miyiz? Ama öncelikle sizi kısaca tanıyalım...

Kayıhan Korkmaz: 1993 yılı ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunuyum. Yapı malzemeleri sektöründe yaklaşık 25. yılım. Birçok uluslararası ve yerli firmada satış temsilciliğinden  üst kademelere kadar görevler aldım. 1,5 senedir de Çukurova Yalıtım A.Ş. bünyesinde Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürütüyorum.
Çatı kaplama malzemelerinin satış ve uygulamasını yapma hedefiyle 1992 yılında Gebze’de “Yapı Teknik” ismiyle yola çıkan firmamız, müşterilerden gelen talep doğrultusunda nalburiye-hırdavat satışı konusunda malzeme portföyünü geliştirmiş, teknik hırdavat konusunda bölgesindeki sanayi işletmelerinin ilk tedarikçisi olmuştu...
1999 yılında cam takviyeli polyester (CTP) levha üretimi için “Yapıser A.Ş.” ve galvanizli sac trapez üretimi için “Sistem Çatı” firmaları kuruldu. Yapıser, üretim yatırımlarına CTP’nin yanı sıra PVC ve EPS ürünleriyle devam etti. Sistem Çatı ise ürün gamını geliştirerek metal sektöründeki yerini daha da güçlendirdi.
Tedarikçi ve üretici kimliğiyle her geçen gün büyüyen firmamız, Genel Müdürlüğü’nü 2004 yılında Şekerpınar’daki Yapı Teknik İş Merkezi’ne taşıdı. 2007 yılından itibaren ise Çukurova Yalıtım A.Ş. adıyla Adapazarı 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bitümlü su yalıtım örtüleri, drenaj levhası ve shingle çatı örtüleri üretim tesisi yatırımlarını sürdürüyor.
Sekiz ana kalemde üretim gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra önemli firmaların ürünlerini de tedarik ederek çözüm ortaklarımıza hizmet sunuyoruz. Türkiye’de bine yakın satış noktamız bulunuyor. 20 kişilik de satış ekibimiz var. Türkiye’de ulaşamadığımız bir nokta yok. 2015 yılında da bu yapılanmamızda farklılıklara gittik. Daha kolay ulaşılabilir olduk ve marka bilinirliğimiz arttı.

Çatı ve Cephe: Yeniden yapılanma süreciyle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Kayıhan Korkmaz: Yapı Teknik Grubu, 2014’te başlayan yeniden yapılanma çalışmalarıyla bünyesindeki pazarlama firması YT Pazarlama Ltd. Şti., Yapıser A.Ş. ve Sistem Çatı Ltd. Şti. firmalarını aynı çatı altında toplayarak Çukurova Yalıtım A.Ş. ismiyle yoluna devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdullah Yurt’un yaptığı Çukurova Yalıtım, 2014 Ekim ayı itibariyle 2. kuşağa geçiş sürecini de Gülperi Yurt’un firmaya katılımıyla başlattı.
Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla üretimde sahip olduğumuz yüksek kalite ve teknolojiyle ve yapı sektöründeki zengin ürün çeşitlerimizle Türkiye pazarında yakalamış olduğumuz başarıyı başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkan ve Avrupa ülkelerine yaptığımız ihracatımızla sürdürüyoruz. Yapı Teknik Grubu olarak 2 tanesi Tuzla OSB’de, bir tanesi de Adapazarı’nda olmak üzere 3 üretim tesisi, 2 satış mağazası, iş ortaklarımız ve çalışma arkadaşlarımızla başlangıçtaki heyecanımızı koruyor, sahip olduğumuz sorumlulukların bilinciyle güvenilir üretime ve hizmete devam ediyoruz.

Çatı ve Cephe: Üretim hacminiz ne düzeyde?

Kayıhan Korkmaz: Ana üretim kalemlerimiz; shingle, membran, EPS grubu ürünleri, galvanizli trapez sac, CTP ve alçıpan profilleri olarak sıralanıyor.Tuzla bölgesinde yer alan iki tesisimizde günlük 3000 metreküp EPS üretimi yapıyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Galvanizli sac trapez, CTP ve alçıpan profilleri ürünlerimiz bu sırayı takip eden ürünlerimizdir.
Bitümlü membranda 3 milyon metrekareleri aştık. Kapasitemiz bu rakamın üzerinde. Üretimimizi, doğru noktalara doğru satışla geliştirmek istiyoruz. Özellikle membran pazarında ciddi bir rekabet söz konusu. Kalitemizden ödün vermeden ürünlerimizi geliştirmek istiyoruz. Sektörde belirli bir yer edindiğimizi düşünüyorum. Shingle üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarındanız. Shingle satışlarımız oldukça iyi. Malzememizin arkasındayız ve müşteri memnuniyet oranımız çok iyi konumda. Drenaj levhasında sektör lideriyiz. Kapasitemizin tamamını yurtiçine ve yurtdışına satıyoruz. Diğer üretim yaptığımız alanlarda da önemli ve belirleyici oyuncu konumundayız. 

Çatı ve Cephe: Yeni yatırımlarınız var mı?

Kayıhan Korkmaz: 2015 yılında yeni ürün olarak tek ve çift bileşenli bitüm esaslı sürme yalıtım malzemelerinin satışına başladık. Ayrıca mevcut ürünleri kendi içinde geliştirdik. Shingle’da üst segmente hitap eden Premium serimizi oldukça geliştirdik. Ürünlerimizde ambalaj değişiklikleri yaptık. Paletleme sistemimizi değiştirdik. Ürünlerimiz artık daha sağlıklı ve uzun süre muhafaza edilerek stoklanabiliyor. Mevcut ürünlerimizi geliştirip bunun üzerinden kapasite artırımı yapmayı düşünüyoruz. En yeni ürünümüz ise yerden ısıtma sistemleri için ürettiğimiz ve ismini Thermfloor Yerden Isıtma Levhaları koyduğumuz enjeksiyonlu EPS levha oldu. Çalışmaları yeni bitti, pazara sunmaya başladık. Şu anda çok az firmanın ürettiği bu malzemede yaygın satışı hedefliyoruz.

Çatı ve Cephe: 2015 yılını nasıl geçirdiniz?

Kayıhan Korkmaz: 2015 yılında daha yaygın satış yapabildik. Firma ve marka bilinirliğimizi daha ilerilere taşıdık. Aslında büyük bir yapı olan organizasyonumuzun piyasaya yansımasını yeterli bulmuyoruz. Baktığınızda, bileşenleriyle beraber birçok ürün grubuna ve yüksek ciroya sahip olan şirketimizin marka değeri aynı oranda piyasaya yansımıyordu. Biz bunu değiştirmek ve geliştirmek için gayret sarf ettik. 2015’te başlayan çalışmalarla birlikte Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticimiz Semra Güngör de bünyemize katıldı. Bu çalışmalarımız 2016’da da yoğun şekilde devam edecek. Satış organizasyonumuzda daha etkin ve yaygın olabilmek adına Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde de personel istihdam etmeye başladık. Bu çalışmaların olumlu anlamda geri dönüşlerini de yaşadık.

Çatı ve Cephe: İhracata yönelik neler yapıyorsunuz?

Kayıhan Korkmaz: Yirmiye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkî Cumhuriyetler, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Malta, Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri, İran ve AB pazarına hizmet veriyoruz. Tabii dış pazarlarda yaşanan gelişmeler bizi de etkiliyor. Daha sorunsuz ve daha rahat çalışılabilecek yeni pazar arayışımız var. Çünkü bizim dışımızda gelişen olaylardan dolayı her ülkeye rahat satış yapamıyoruz. Gerek karışıklıklar, gerekse ekonomik belirsizlikler bizi etkiliyor. Yurtdışında çeşitli fuarlara katılıyoruz. İhracat departmanımız ayrı bir birim olarak dış ticaret çalışmalarını sürdürüyor.

Çatı ve Cephe: Çukurova Yalıtım olarak hedefleriniz nelerdir?

Kayıhan Korkmaz: Sektörümüzde kalıcı olmuş firmalardan birisiyiz. Biz bunu marka bilinirliği anlamında iyi seviyelere getirmeyi ve ismen de daha fazla talep edilir olmayı istiyoruz. Çünkü yaptığımız yatırımlar ve çalışmalarımızla bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz.  Yaptığımız yatırımın ve harcadığımız emeğin karşılığını alamıyoruz. “Merdivenaltı” diye tabir edilen firmalar haksız rekabete yol açıyorlar. Bu bize pek keyif vermiyor. 2015’te başlamış olduğumuz yapılanmamızla birlikte bu sektörde uzun yıllar yer almayı hedefleyen bir firmayız. Yapılanmamız ve kalite bilincimizin artırılması da bu yönde gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra ciddi Ar-Ge yatırımları yapıyoruz. Kendi ürünlerimizi ve rakip ürünleri test ediyor, karşılaştırıyoruz. Yeni ürünler geliştirmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Yerleşik, kalıcı, kaliteyle anılan, ucuz değil ama ekonomik çözümler sunan bir firma olma hedefindeyiz. Bununla ilgili başlattığımız çalışmaların devamını planlıyoruz.

Çatı ve Cephe: Tüketicideki yalıtım bilinci konusundaki yorumlarınız nelerdir?

Kayıhan Korkmaz: Yalıtım bilinci kuşkusuz artıyor. Gerek mesleki örgütlerin, gerekse kamu kuruluşlarının konuya odaklanmasıyla tüketicideki bilinç azımsanmayacak bir seviyeye ulaştı. Bununla alakalı şartname ve tüzük çalışmaları önemli ölçüde faydalar sağlıyor. Bunların denetlenmesi ve etkinliğinin korunabilmesi için sürekli gündemde tutulması önemli. Artık yalıtımın öneminin yadsınmadığını düşünüyorum. Bu konuda kötümser değilim, bilinçlenme var. Gerek malzeme üreticilerinin, gerekse kanun yapıcıların kontrol etmesi gereken, bu işin doğru mecrada ve doğru insanlar tarafından yürütülüp yürütülmediğidir. Isı yalıtımında oluşturulan bazı standartlar önemli ölçüde bir gelişim sağladı. Bir takım çalışmaların içinde ben de yer aldım. Artık buradan geri dönüş olacağını düşünmüyorum. Enerjinin önemini de evlerimizde ödediğimiz faturalardan yaşayarak görüyoruz. Isı yalıtımı kadar su yalıtımının da ne kadar önemli olduğunu malesef  son yıllarda yaşanan kötü olaylarla, depremlerin verdiği hasarlarla öğrendik. “Yaşayarak öğrenen” bir ülkeyiz. Gönül isterdi ki bazı uyarılar yapıldığında zaman geçmeden dikkate alınsın ve uygulansın.

Çatı ve Cephe: Türkiye’de inşaat ve yalıtım sektörlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kayıhan Korkmaz: Gerek İMSAD, gerekse diğer yapı sektörüyle ilgili kuruluşların verilerine baktığımızda, 2015 yılında, sektörü durağan pozisyonda görüyoruz. Biz de yapı sektörünün önemli bir kısmını oluşturan malzeme temini kısmındayız. Genellikle yapı sektörünün büyümesine paralel, hatta onun da üzerinde bir artış olurdu. Özellikle yalıtım sektöründe çok hızlı yükselişler söz konusuydu. 2015’te bu biraz durağan seyretti. 2015 senesi içinde dalgalanmalar oldu. Gerek siyasi konjonktür gerekse çevremizde gelişen olaylar bizi değişik yönlerden etkiledi.
20 yıllık tecrübede bunlara benzer gelişmeler yaşadık. Bunlar aşılmayacak şeyler değil. Tabii derinleşmesine de müsaade edilmemesi gerekiyor. Çünkü inşaat sektörü Türkiye için önemli. Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da önemli oyunculardan birisiyiz. Dünyanın her yerinde çok ciddi anlamda iş yapan firmalarımız var. Malzeme tedariği anlamında çok önemli ülkelerden bir tanesiyiz.
2015 yılını kayıp bir yıl olarak görmüyorum ama bazı şeylerden ders almamız gereken bir yıldı. Yapı sektörü olarak 2015 yılını iyi analiz etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Thermfloor Yerden Isıtma Levhası


Çukurova Yalıtım’ın ana üretim kalemleri içinde yer alan Yapıpor markalı EPS grubu ürünlerine, Thermfloor Yerden Isıtma Levhası da eklendi.
Yerden ısıtma ürünleri, şap altı yalıtım malzemesi ve tabana döşenen sıcak su borularının sağlıklı dağılımı ile sabitlenmesini sağlayan, genleştirilmiş ekspande polistren (EPS) köpükten yapılmış yalıtım levhasıdır.
“Thermfloor”un uygulama süresi kısa olduğundan zaman tasarrufu sağlıyor. Radyatörsüz olduğundan mekanlar daha kullanışlı hale geliyor ve kullanım alanlarını daraltmıyor. Oda içi hava sirkülasyonu az olduğundan alerjik reaksiyonları minimum düzeyde tutuyor.  Konforlu ve eşit ısınma sağladığı için ısı tavanda birikmiyor.



Thermfloor Nasıl Uygulanıyor? 
Thermfloor’un uygulaması son derece kolay. Şap atılmadan önce zemine “yerden ısıtma levhaları” döşeniyor. Ardından uygun borular mantar aralarından geçirilip şap ile birlikte kapatılıyor. Sistem, ev, villa, otel, okul, iş yeri, cami, hastane, spor salonu, stat, havuz çevresi vb. alanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Yılın Profesyoneli Aysun Ecin, "İş Hayatıma Yön Veren Felsefemi; Güven, Ekip Ruhu ve Sürekli Gelişim diye özeltleyebilirim"

Hekim Yapı Pazarlama ve Satış Koordinatör Yardımcısı, 2025 Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri'nde Yılın Profesyoneli Ödülünü kazanan Aysun Ecin il...
25 Åžubat 2025

Cepheder Başkanı Emre Ünaldı; "Cephe sistemleri, enerji verimliliği, estetik ve güvenlik açısından gelişen teknolojilere sahip bir alan haline geldi."

Cepheder Genel Kurulunda yeni yönetim kurulu seçildi. Emre Ünaldı Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Emre Başkan ilk söyleşini Çatı Cephe dergimizle yaptı. ...
25 Åžubat 2025

Murat Savcı; "Bu sene, yenilikçilik vizyonumuzun sonucu 3 ayrı ödüle layık görülmek bizleri gururlandırmıştır"

Yılın CEO'su Ödülü" sahibi de olarak 3 önemli ödülü evinine taşıyan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı dergimizin sorularını yanıtladı....
24 Aralık 2024

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Enerji & DoÄŸalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeÅŸilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü KataloÄŸu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü KataloÄŸu
  • Yalıtım Sektörü KataloÄŸu
  • Su ve Çevre Sektörü KataloÄŸu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.